Translate This Page

English English English English English English

Класиране

ОГ София (столица) - южна подгрупа expand/close
есенно класиране:
Отбор М Т
1 Железница 11 30
2 Гранит 11 30
3 АКАДЕМИК 11 27
4 Витоша II 11 27
5 Люлин 11 18
6 Обеля 11 12
7 Орловец 11 12
8 Урвич 1960 11 10
9 Младост 2015 11 10
10 Футбол клуб 13 11 8
11 Урвич 11 7
12 Спарта 11 4
- expand/close

Последно от форума

akademik-sofia.com във:

Facebook Page - - YouTube

Случайни Албуми

АКАДЕМИК - Малеш 1:0
Сезон 2011/12г. - АКАДЕМИК - Малеш 1:0
Брой снимки: 26
АКАДЕМИК - Миньор 2:0
Сезон 2010/11г. - АКАДЕМИК - Миньор 2:0
Брой снимки: 32
Балкан (Ботгр) - АКАДЕМИК 2:3
Сезон 2009/10г. - Балкан (Ботгр) - АКАДЕМИК 2:3
Брой снимки: 46

Случайнa снимка

АКАДЕМИК - ЦСКА 1:1
Сезон 2010/11г. - АКАДЕМИК - ЦСКА 1:1
Брой снимки: 39

Новини 2019

ПонВтСрЧетПетСъбНед
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

Архив

Сезон 2011/12г.: >>

Сезон 2010/11г.: >>

Сезон 2009/10г.: >>

Сезон 2008/09г.: >>

Сезон 2007/08г.: >>

За нас

Вие сте тук от:

Онлайн

Посетители: 3
най-много онлайн: 110
на: 22 октомври нд 2017г.

Online Menu

В момента има:
3 посетители в сайта
Посетител news.php
Посетител news.php
Посетител news.php

Статистика/Брояч

Брояч

Тази странница днес ...
общо: 30
уникални: 11

Тази странница общо ...
общо: 521510
уникални: 94794

Сайт ...
общо: 1143258
уникални: 233966

Статистика

Сайт Статистика

АКАДЕМИК София - Официален фен сайт разполага с общо:

1049 новини
3 категории новини
139 събития

Официален фен сайт на АКАДЕМИК София

Новини

Резултати - XII кръг                                Честита Нова година!                                Резултати - VII кръг                                Предстоящи срещи - III кръг                                II кръг - резултати                                I кръг - резултати                                Предстоящи срещи - I кръг                                ОГ София (столица) - Южна подгрупа - програма /есен 2018 г/                                Куп приятни новости за играчите в столичната АОГ от новия сезон                                Програма за I кръг на АОГ -Юг                                Академик разгроми Урвич (Долни Пасарел) за по-малко от 30 минути                                Резултати и класиране - XVII кръг                                Академик допусна пълен обрат от лидера в класирането                                Резултати и класиране - XIV кръг:                                Масов бой, скандали и прекратен мач в Бистрица                                

Отмениха наказанието на Станислава Станкова


Наказанието на Станислава Станкова беше отменено от Арбитражната комисия на Българската федерация по баскетбол. На 1 март Дисциплинарната комисия наказа гарда на женския отбор на Академик – МГУ с лишаване от състезателни права за 3 мача я глоби с 300 лева.

20-годишната баскетболистка бе санкционирана след доклад на дежурния делегат. В края на двубоя Тони 7 - Академик МГУ (68:62), който се проведе на 20 февруари в Сливен, се разиграха грозни сцени накрая, които продължиха и след финалната сирена. Стигна се и до намеса на полицията, която изведеи изведоха от залата главния мениджър на Академик Станислав Станков.


„Арбитражната комисия (АК) при Българска федерация баскетбол (БФБ) като разгледа жалбата на ЖБК Академик против Решение 13/01.03.2010 година на Дисциплинарната комисия (ДК) при БФБ, с което са наложени дисциплинарни наказания на състезатели от отбора жалбоподател за допуснатите от тях дисциплинарни нарушения на срещата срещу отбора на БСК Тони 7, най-напред се запозна с всички факти.
Комисията смята, че решението на ДК следва да бъде отменено и върнато за ново разглеждане в тази му част с указания за подвеждане на конкретната дисциплинарна проява под хипотезата на чл.17 от ДП с възможност за преценка на всички хипотези за вида наказание, което може да бъде наложено по този текст.
По отношение наложените наказания за останалите дисциплинарни прояви АК счита, че не са налице доказателства пораждащи съмнение за действителното извършване на тези дисциплинарни прояви от страна на наказаните състезателки, поради което решението в тази му част е правилно постановено и жалбата не следва да се уважава. Противопоставяните от жалбоподателя голословни възражения не могат да опровергаят изложените факти в писмения доклад на дежурния представител Гинко Вълков, възоснова на който правилно са наложени съответните санкции.”
РЕШЕНИЕ ПО АРБИТРАЖНА ПРЕПИСКА No1/2010г.

София, 10 март 2010г.

Арбитражната комисия (АК) при Българска федерация баскетбол (БФБ) в състав:

Председател: Людмил Нейков,

Членове: Тодор Добрев; Искрен Йотов; Павел Манченко,
като разгледа жалбата на ЖБК „Академик” против Решение 13/01.03.2010г. на Дисциплинарната комисия (ДК) при БФБ, с което са наложени дисциплинарни наказания на състезатели от отбора жалбоподател за допуснатите от тях дисциплинарни нарушения на срещата срещу отбора на БСК „Тони 7” все предвид следното:

Дисциплинарната комисия при БФБ е постановила своето решение, предмет на разглежданата жалба в кръга на своята компетентност по чл.24 от Устава на БФБ и в състав при наличието на необходимия кворум.

Сезирането на АК за извършените дисциплинарни нарушение е станало по реда на чл.3 ал.2 от Дисциплинарния правилник (ДП) от длъжностно лице на срещата, а именно с писмен доклад на специално оторизирания дежурен представител на БФБ. Във връзка с направените оплаквания в жалбата и постъпилия в АК писмен доклад от съдията на срещата Мартин Бонев комисията счете за необходимо да вземе и допълнителни обяснения от дежурния представител на срещата във връзка с дисциплинарните прояви на състезателката Станислава Станкова описани в доклада на дежурния представител и санкционирани от ДК на основание чл.18А от ДП. От приложения към делото писмен доклад т.3 на старши съдията Мартин Бонев се установява, че спрямо него санкционираната състезателка Станкова е направила опити за нанасяне на удари до каквито не се е стигнало, тъй като съдията се е предпазил от тях. За липсата на извършена саморазправа чрез употреба на физическа сила спрямо съдията от въпросната състезателка се установява и от допълнително дадените обяснения по телефона от дежурния представител на БФБ Гинко Вълков, който изясни, че действително не е имало нанесени удари, а само опити за извършването им. При така изяснената фактическа обстановка АК намира, че инкриминираната дисциплинарна проява неправилно е подведена под хипотезата на чл.18А от ДП като е и наложено съответстващото и фиксирано във въпросния текст дисциплинарно наказание. До това решение ДК е стигнала в резултат на подвеждане от доклада на дежурния представител на БФБ където извършеното деяние е описано, че има употреба на физическа сила, а не като установеното фактически извършено деяние – опит за саморазправа с длъжностно лице. Съгласно дисциплинарния правилник опитът за саморазправа с длъжностно лице се подвежда под хипотезата на чл.17 от правилника и предвиденото дисциплинарно наказание е различно от това по чл.18А, каквото е наложено. Действително чл.17 от ДП дава възможност на ДК да наложи и по тежко наказание от предвиденото в текста при определени условия, но в случая наложеното наказание с лишаване от участие в 3 срещи и по големия размер на глобата е станало не по такива съображения, а въз основа на чл.18А, който не може да бъде приложен по изложените по горе съображения за конкретната дисциплинарна проява.

Предвид на това АК счита, че решението на ДК в частта му досежно чл. 18А от ДП следва да бъде отменено и върнато за ново разглеждане в тази му част с указания за подвеждане на конкретната дисциплинарна проява под хипотезата на чл.17 от ДП с възможност за преценка на всички хипотези за вида наказание, което може да бъде наложено по този текст.

По отношение наложените наказания за останалите дисциплинарни прояви АК счита, че не са налице доказателства пораждащи съмнение за действителното извършване на тези дисциплинарни прояви от страна на наказаните състезателки, поради което решението в тази му част е правилно постановено и жалбата не следва да се уважава. Противопоставяните от жалбоподателя голословни възражения не могат да опровергаят изложените факти в писмения доклад на дежурния представител, въз основа на който правилно са наложени съответните санкции.

Отправените обвинения към съдиите за некомпетентно и пристрастно съдийство (независимо, че такива оплаквания няма официално направени пред ДК) евентуално като причина за допуснатите дисциплинарни нарушения, поначало не могат да бъдат оправдани и съответно основание за освобождаване от отговорност за надлежно документираните дисциплинарни нарушения, за които са наложени оспорените санкции.

АК намира за необходимо да изостри вниманието на ДК за установените различия в дисциплинарните прояви описани в доклада на дежурния представител на БФБ съответно приподписани и от старши съдията и дадените от двамата допълнителни пояснения относно характера на действително извършената дисциплинарна проява свързана с чл.18А от старши съдията в писмен доклад и устно по телефона и от дежурния представител устно по телефона).

АК намира за уместно да предложи на УС на БФБ евентуална промяна на ДП в смисъл на обединение в един член на хипотезите за дисциплинарни наказания в настоящите членове 17 и 18 като се има предвид тежките дисциплинарни нарушения, които представляват по своя характер дисциплинарните прояви, описани в двата текста, трудното разграничение при тяхното извършване и затруднение от длъжностните лица при квалификацията на съответната дисциплинарна проява.

По изложените съображения Арбитражната комисия на основание чл.23 ал 5 от Устава на БФБ и чл. 7 от Правилника за работата на АК,

Реши:

Арбитражната комисия отменя решение No13/01.03.2010г. на ДК досежно наложеното наказание по чл.18А от ДП.

Връща решението за ново разглеждане в тази му част от ДК за преценка и разграничение на санкционираната проява от чл.18 и подвеждането и под хипотезата на чл. 17 от ДП с възможностите за налагането на наказания по него.

Отхвърля жалбата в останалата и част.

Препоръчва на ДК да се занимае с констатираното разминаване в допълнително дадените устни обяснения на дежурния представител и старши съдията както и в допълнително постъпилия писмен доклад на последния с обстоятелствата, описани в доклада на дежурния представител довели до неточната квалификация по чл.18А на съответната дисциплинарна проява от наказващия орган.

АК препоръчва на УС на БФБ да обсъди евентуалното изменение на ДП чрез обединение в един член на хипотезите за дисциплинарни наказания в настоящите членове 17 и 18 по съображенията, изложени по горе.


Прочитания: 1328

Харесва ми! 0 Не ми харесва! 0
  • Понастоящем 0.00/6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Оценка: 0.0/6 (0 гласували)


Подобни новини:
Отмениха контролата Академик - Спортист
Арбитражната комисия намали само паричната санкция на Ст. Станкова
Обрат по случая "Станкова"

- Официален фен сайт на АКАДЕМИК София - 10 март /ср/ 2010г.

 


ТВ Програма - Футбол

Програма от ТВ-програма.bg

Livescore

Предстоящи събития

Няма предстоящи събития

Март 2019

ВреметоВалутни курсове

Google

Търсене в сайта

RSS Публикации

Нашите новини могат да бъдат показвани с ползването на RSS.

rdf

RSS новини


»Тигрите пречупиха младоци от Младост 2015 в голов трилър (ВИДЕО)
Витоша (Бистрица) II победи Младост 2015 с 5:3 в дерби от 14-ия кръг на столичната АОГ – Юг. С ...
»Младият тим на Локо 2016 с реми във Филиповци (СНИМКИ)
В здрав сблъсък от 17-ия кръг на АОГ – Север, пред близо 500 зрители, Зенит (Филиповци) и Локо ...
»Порой от голове в столичните групи, скандал помрачи Академик – Урвич (Долни Пасарел)
Изключително резултатни кръгове ни предложи уикендът в столичните групи. Рекорден брой голове паднах ...
»Заместник-министър на спорта хвърли оставка
Заместник-министърът на спорта Ваня Колева подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов, съобщ ...
»Вижте съдийските наряди за утрешните мачове в столичните групи!
АОГ – СЕВЕР, 17-и кръг Почива: ЖИТЕН /Житен/ СПАРТАК – 1933 /Подгумер/ – ИЗТРЕБИТЕ ...
»Изтеглиха жребия за елинпелинската КЕШ
Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов и спортният директор на БАМФ Илия Козарев изтеглиха жребия за 1 ...
»Ясни са финалистите на Winter Cup
„Левски“ (Паталеница) срещу „Магьосниците“ ще се изправят един срещу друг на финала на Зимния турнир ...


»Бразилец поднови българския си паспорт, посети и бившия си тим
...
»Хъдсън-Одой с първи старт като титуляр за Англия
...
»Чивитанова и Соколов завършиха с победа редовния сезон
...
»Кардиф има нови доводи, за да не плати за Емилиано Сала
Сагата около парите по трансфера на трагично загиналия футболист на Нант Емилиано Сала, който подпис ...
»Пореден скандал с Кириос, изхвърлиха фен след спор с него
...

Мобилна версия

e107mobile Вече можете да ни посетите и oт мобилния си телефон! Отидете на адрес: akademik-sofia.com/ от вашия мобилен телефон или друго мобилно устройство, за да се насладите на олекотената ни мобилна версия!!

АКАДЕМИК София във Facebook

Начало на сайта

Старт на сайта: 14 октомври 2007г.

Официален фен сайт на АКАДЕМИК София

Copyright © akademik-sofia.com Всички права запазени! Creative Commons License
PageRank my emails
SEO Оптимизация


Protected by: ZB BLOCK
Време за изпълнение:0.2420 сек.,0.1008 от тях за заявки.БД заявки:78. Сървър памет:5,620kb