Умират футболните градове, развива се селският футбол

03 Дек Сря 2008 00:37

Изпратено от Libera на 2008, November 29 - 20:24.

На полусезона в българската футболна пародия много хора ще коментират "възраждането" на Левски и падението на ЦСКА, но едва ли някой вече го е грижа за цирка на върха, където нещата са от смешни по-смешни. Една много неприятна традиция продължава и това е израстването на селския тип футбол и падението на големи футболни центрове. Гледайки към А група, там намираме Локо Мездра. Този отбор с един мач показа защо когато си със селски манталитет и Роналдо да дойде също ще го прихване. Отборчето от Мездра, което много наричат приятна изненада ще се запомни само с полягането на Левски и балтията срещу Манчев. Неприятното е, че в А група вече доста са отборите, които живуркат като сателити само и само да са на картата и да вземат някоя точка я от сини, я от червени. Беласица е следващият обичаен заподозрян. Тук поне има някаква футболна традиция, но едва ли е останал футболен фен, на който това отборче да му е приятно след начина по който остана в групата за сметка на Берое. Следват колоси като Вихрен и Пирин (Македонска слава), които също са част от въртележката на сателитите. Като гледам положението се чудя как някой може да прецени дали Левски се възражда или ЦСКА запада, след като 10 от 15 мача са в общи линии ясни.

В Б група нещата вече станаха траги-комични. Колко ли хора могат да намерят на картата еднодневки като Ботев Криводол, Любимец, Драганица и т.н. Скоро ще ви се наложи, защото за сметка на тези грандове едни от най-продуктивните школи са извън футбола! Марек е пътник към В група, Етър, Шумен и Марица също са тръгнали натам...а за Ботев Враца, Янтра Габрово и Добруджа едва ли някой скоро е чувал. Жалкото е, че тези отбори са заменени от отбори-сателити, които само помагат на Левски и ЦСКА да се залъгват колко са велики до момента, в който не дойдат Бате и Тулуза и не ги направят за смях! Бъдете сигурни, Враца, Габрово и Етър никога не биха паднали до нивото на Мездра, Беласица и Вихрен и когато тези горди отбори се върнат в А група, може и да има някаква база за сравнение между нивото на сини и червени.

sport1bg.net

евала на автора. [a040.gif]

Re: Умират футболните градове, развива се селският футбол

03 Дек Сря 2008 10:27

За съжаление това си е самата истина. [icon_confused.gif]

Re: Умират футболните градове, развива се селският футбол

19 Мар Чет 2009 11:18

Какво ще кажете за Хофенхайм? [icon_confused.gif] Или за Виляреал?Който е град с 30000 жители,но има стадион ,колкото Васил Левски.Или Хъл Сити,който онзи ден си поигра с Арсенал,като котка с мишка.Сега всички ще кажат: Да ама това е в чужбина.Е,...нали и ние сме се запътили натам.Макар,че и на мен не ми е приятно Хебър Пазарджик да крета из селските групи и да пада от грандове ,като МАЛЕШ- МИКРЕВО

Re: Умират футболните градове, развива се селският футбол

19 Мар Чет 2009 11:55

Просто всичко е пари! За съжаление тези, които искат да дават тези пари ги дават точно на такива отборчета. Но какво да правим, това е действителността. [icon_sad.gif] Вместо да вървят напред стойностни отбори с име и история, се получава точно обратното. Отбори, които до вчера не бяхме и чували никога, сега си пишат историята. Сигурно навремето са мислили така и за нас.

Re: Умират футболните градове, развива се селският футбол

05 Юни Съб 2010 20:27

От все сърце ви пожелавам много успехи в А група. Фен съм на ЦСКА, но искренно се радвам, че от новия сезон ще играете "при майсторите". Дано ви се увеличи членската маса, че ми се струва че ще сте доста малко поне в началото. Все пак за А група, пък и не само разбира се, си е нужна стабилна подкрепа и да гостувате колкото може повече извън София. Успех !!!

Re: Умират футболните градове, развива се селският футбол

05 Юни Съб 2010 20:33

Благодаря много за пожеланията. [icon_biggrin.gif] Убеден съм, че с успешни игри и привържениците ни ще се увеличават. [a040.gif] [akad10.gif] [a6am10.gif] [agt.gif]

Умират футболните градове, развива се селският футбол

18 Окт Пон 2010 20:12

Честита ви втора победа. Много се зарадвах за вас като разбрах че сте успели да победите Миньор. Искренно се радвам за вас. Академик е един много скромен и симпатичен отбор. Бих желал да посетя някой ваш мач като отида в София, въпреки че съм цесекар. Пожелавам ви да карате в същия дух и да трупате все по-голяма членска маса. Пак ще пиша. До скоро!!!

Умират футболните градове, развива се селският футбол

18 Окт Пон 2010 20:49

proidoha написа:Честита ви втора победа. Много се зарадвах за вас като разбрах че сте успели да победите Миньор. Искренно се радвам за вас. Академик е един много скромен и симпатичен отбор. Бих желал да посетя някой ваш мач като отида в София, въпреки че съм цесекар. Пожелавам ви да карате в същия дух и да трупате все по-голяма членска маса. Пак ще пиша. До скоро!!!

Благодарим. [a040.gif]

Умират футболните градове, развива се селският футбол

17 Мар Съб 2018 22:06

За жалост е така... [958566.gif]
довършителни работи,суроватъчен протеин,Ситопечат,Доверително управление