Темата: Бербатов!

07 Сеп Нед 2008 14:05

Бих отворил тази тема за "чудото" на българския футбол наречено Митко Бербатов. Да той отиде в Ман. Юн, изкачи се в клубната си кариера като футболист на най-висок ранг. Наистина притежава невероятни качества на футболист. Но нека да поанализираме играта му в националния отбор на България. Да той не малко е дал на националния, не малко голове е вкарал за България, но понякога и това не е рядко явление, той играе сякаш пренебрежително и несериозно, когато носи националната фланелка! По този повод бих се върнал назад с около 10-15 г., когато в националния отбор играеше Христо Стоичков. И той играеше в град, като Барселона и спечели КЕШ дори с тях. Но играеше на ниво и в националния отбор. Не искам да сравнявам Христо Стоичков и Бербатов. По мое сромно мнение Бербатов притежава много по-големи качестав от Стоичков, като техника и т.н. Но е факт, че Стоичков даваше всичко от себе си, когато играеше в националния. Тук даже по може да се направи прилика между Марто Петров и Христо Стоичков. Докато Бербатов ... Оставям да продължите коментарите вие. Просто така или иначе, Бербо е темата на миналата седмица, дори и месец, явно ще продължи да бъде и за в бъдеще, затова, може и ние да поразискваме тази тема. wink 1

Re: Темата: Бербатов!

08 Сеп Пон 2008 00:52

Еми нека аз да продължа. Според мен лежерния стил, който показва Бербата, го има не само в националния отбор, но и в клубните му отбори. Е, в клубовете, за които играе се влага малко повече, но това е нормално за един професионалист, все пак там си изкарва основна част от прехраната. Само че миналия сезон до него играше страхотен футболист като Роби Кийн, играч повече със сърце, отколкото с някаква голяма техника, така че двамата се допълваха идеално. Докато в нашия национален момчетата са си леко лигльовци. Изключвам Марто Петров, който обаче не е чист нападател и няма как да мине за партньор в атаката на Бербатов. Ако си спомняте в Англия обвиняваха Митко точно в това, в което го обвиняваме и тук - че в здравите мачове никакъв го няма. И ако в Тотнъм през втория му сезон имаше леко подобрение, то в националния нещата са си все същите. И аз като Тони не искам да правя сравнения между Бербатов и Стоичков, но не мога да не отбележа, че една от причините, поради която Ицо беше велик е, че много често във важните мачове той успяваше да се разпише в противниковата врата, да вдъхнови отбора с футболната си ярост и лудост. В това отношение Марто Петров ми напомня повече на Камата и не случайно в миналите квалификации именно той ни изваждаше от напечените мачове. Вече е минало, но аз съм на мнение, че ако той играеше с/у Черна гора сега щяхме да се кичим с 3-те точки. Само вижте какво мазало стана когато тяхната седмица влезе в игра, направо ни попиляха. Понякога е възможно една лястовица да направи пролет и да повлече останалите след себе си. А според мен тук вече има и един друг момент - Бербатов си пази краката за Юнайтед. В края ще кажа само: да Бербатов е талантлив футболист, да, той има потенциал да играе в клуб като Юнайтед, но той няма психиката на футболист, който може да поведе своя отбор (особено ако нещата са напечени).

Re: Темата: Бербатов!

08 Сеп Пон 2008 10:27

Мисля 4е на вси4ки ни е ясно,4е трансфера на Барбуков в Юнайитед е вьрха на Бьлгарския футбол в последните 14год.,може би като изклю4име влизането на Левски в 6Л.Би трябвало това да ни дава и повод за радост и смятам 4е ни дава,но се питам защо този толкова ''гениален'' футболист не се раздава в нацинолния ни отбор.Помолих брат ми(Тони)да постави тази тема още преди ма4а с 4ерна Гора,защото смятах,4е след ТРАНСФЕРЬТ,Барбуков ще заиграе още по надменно по надуто и с още по голямо пренабрежение.И ето 4е това стана.Вси4ки видяхме как се пропуска 100% положение,заради голямо само4увствие.Не смятам 4е основният му проблем в играта за националния са му парите,защото и на Марто основния му доход е в Сити,но знаеме как се разадава,а колкото до другите те толкова си могат и проблема си е до умения.Барбуков е надут пуяк,който ако аз бях трениор не бих извикал в отборьт ми,докато не покаже 4е има сьрце.

Re: Темата: Бербатов!

10 Сеп Сря 2008 17:12

Вкарват Бербатов в “юнайтед форма”
07.09.2008 13:57
Жестока фитнес програма чака Бербо от тази седмица, когато най-накрая ще се присъедини към Манчестър Юнайтед.

Купеният за 30.75 милиона паунда има лек проблем с физическото си състояние. Той премина през медицинските прегледи, за да успее да завърши трансфера си от Тотнъм, но от Олд Трафорд са малко притеснени за общата му форма.

Човек от клуба призна: „Треньорите казаха да го подложим на интензивна фитнес програма, когато се върне от България и да го вкараме в „юнайтед форма”. Факт е, че природно той е добре сложен и в добра форма, заради, което може да си позволи да прави неща, които другите играчи не могат. Но все пак има нужда от малко „стягане”, за да влезе в 100% форма.

Дори и Бербатов да се изненада от допълнителните фитнес тренировки ще трябва да се съобрази с програмата на Манчестър Юнайтед.” Един порок на Бербатов със сигурност няма да се хареса на сър Алекс Фъргюсън и това е, че българския нападател пуши. А в Карингтън има стриктно правило против цигарите.

Re: Темата: Бербатов!

26 Сеп Пет 2008 10:39

Засега в първите 2 мача, Бербатов се разкарва като на разходка по терена. Кой от треньорите, май Рут Гулит го кажа, че за пръв път вижда 30 мил. да се разхождат по терена. uhahaha Той ако продължава с това лежерно темпо, нищо чудно да започне да търка скамейката и да съжеляват много от Манчестър, че са се оръсили толкова много. Е все пак трябва да му дадем време за аклиматизация, ще видим.

Re: Темата: Бербатов!

19 Окт Нед 2008 11:52

Както в4ера така и срещу Блекбърн барбуков напрви добър ма4 с екипа на юнайтед,оба4е както и с Грузи,так и с Италия го нямаше никакъв.Заради коментарите Ле4ков и критиките към него щял да се откаже да играе за националният ни отбор-а дано да си ходи по-бързо.Аз гледах ма4а между 4ерна Гора и Италия и смея да твърдя 4е 4ерногорци бяха напълно равностойни на Италия и за нито една секунда не се прибраха в задни позиции,а създаваха положение след опложение,заразлика от наще ''лъвове''.Ву4ини4 се разхожда6е из бранителите на Италия без проблеми,разбирайки 4е именно това се о4аква от него,заразлика от нашият барбуков,който неможе да разбере 4е цялата нация о4аква той да е най-добрият на терена. [kzm.gif]

Re: Темата: Бербатов!

19 Окт Нед 2008 12:01

Една птичка пролет не прави! Какво сам да мине цяла Италия или Грузия. Не, че го защитавам, но пък всички критики за националния отбор са все към него. Все едно той е сам е националния. Отборът на България играе с 11 човека, не с 1! Той е вкарвал не един или два решаващи гола за България, стига сте го хулили. В Манчестър играе бележи, защото му подават добре и защото не играе сам напред, както в национала. Кой е втория ни нападател Дани?! Рангелов?! Кога влезна той?! Колко точни паса му подадоха на Бербатов?! Хайде стига. Той и Бог да слезн, пак ще е същата работа!