За амбициите на Академик

01 Юли Вто 2008 02:22

Помня че имаше такава тема преди проблемите с форума. Затова реших да я възтановя защото се получиха добри дискусии. Искам да започна с това което завърших в последното си мнение за очакванията ни от идването на треньорския пост на Войн Войнов. Завърших с мисълта че не трябва да се поставя за цел и да искаме прекалено много от Войн Войнов. Важното е отбора да зиграе грамотен футбол. Много важно за Академик е да започне да мисли в перспектива. Да си постави цел която да преследва. Дано да върнат базите за си знаем че си имаме наш стадион и проблема с тренировките и плащането за официалните срещи отпадне. Но това в крайна сметка рано или късно все ще стане. Според мене отбора трябва да започне да привлича по млади състезатели като с тях подписва по дългосрочни договори. И най-важното - ДА СЕ ВДИГНЕ НИВОТО НА ДЮШ. Много е важно да си имаме добри собствени кадри, на които да даваме шанс и около които лека полека да започне да се гради съставът. Разбира се по опитните ще им помагат. Но ако си имаме добра и качествена детско-юношеска юкола няма да се налага да търсим знайни и незнайни футболисти и футболистчета. На това трябва да се наблегне. Да се вземат добри и качествени треньори в ДЮШ, да се прави качествен подбор на децата които искат да тренират, да се осигурят условия за добра подготовка и т.н. Казвам го всичко това защото макар и не много актуално класирането за ДЮШ не ми всява надежда. Не можем да се преборим за плейоф даже. Mnn Сега може да има няколко талантливи момчета но въпроса е колкото може повече да ги увеличим. И в крайна сметка трябва да им даваме повече шанс за изява. С риск да се повторя ще повторя че трябва да тъсим млади и перспективни футболисти с качества разбира се с които да подписваме дългосрочни договори.

Re: За амбициите на Академик

01 Юли Вто 2008 12:39

Абсолютно съм съглсен с тебе. Трябва да се вдигне нивото на ДЮШ, за да може да си разполагаме със собствени перспективни кадри. Сега с новата наредба на БФС отборите от "Б" група да имат задължително минимум 5 юноша на отбора да бъдат в мъжкия състав и не си спомням но май имаше и задължително правило и 5ма до 23 години да са в състава, си мисля че стимулира точно това за което говориш - да се обърне по сериозно внимание на ДЮШ. Ръководството започват вече да осъзнават това и все пак още миналата година дебют на направиха Кънчев, Едис и Николов. Според мене на Кънчев трябва да се даде повече шанс, особенно че и треньорите и в частност Данчо Йорданов е много довел от неговите качества и старателност. Но в ДЮШ трябва да се работи още доста. Вярно е, че май не изкарахме нито един отбор от някоя възрастова група на плайофите, което наистина е обезпокоително. Не съм запознат с работата там и затова не мога да коментирам много. Но определено това е начина за прогрес - добра и качествена школа!

Re: За амбициите на Академик

01 Юли Вто 2008 12:49

От как се помня Академик не са вкарвали отбор в плейофите на юношиските първенства в която и да била група. Даже си мисля, че сегашните юноши са по-конкурентно способни от едно време.
Относно абмициите - съгласен съм с вас. Амбициите на този етап трябва да са насочени в три посоки - бази, юноши, фенове. Ние можем да се погрижим за третото, да се надяваме, че ръководството ще се погрижи за останалите две. Пък "А" групата може да почака.

Re: За амбициите на Академик

01 Юли Вто 2008 17:15

Akademisk написа:От как се помня Академик не са вкарвали отбор в плейофите на юношиските първенства в която и да била група. Даже си мисля, че сегашните юноши са по-конкурентно способни от едно време.


За да бъдем честни, това всъщност е бившата школа на "Вихър" (треньорите, юношите и децата). И предишния сезон юношите старша възраст играха в плейофите, където отпаднаха от Литекс.

Юноши старша възраст - сезон 2006/2007
Държавно първенство за юноши и деца

Осминафинали

10 юни 2007, неделя, 18:00 ч:
Литекс (Ловеч) - Вихър (кв. Горубляне, София) 2:0
[1:0 Николай Колев 14', 2:0 Иван Мишев 39']
14 юни 2007, четвъртък, 17:30 ч:
Вихър (кв. Горубляне, София) - Литекс (Ловеч) 1:0 /1:2 общ резултат/

http://www.bulgarian-football.com/bg/ju ... -0607.html

Re: За амбициите на Академик

28 Авг Чет 2008 22:37

Между другото аз пуснах на шега за исканията ни за "А" група и ШЛ, но нека сега сериозно да обсъдим нещо! В крайна сметка, за какво играем?! За златната среда в "Б" група?! Mmm Отново май започваме да работим на парче, а не в перспектива, ако изобщо има такава. Добре беше, че назначихме Войн Войнов за старши треньор. Ще трябва да му предоставим малко време. Трябва отбора да си изгради стил. Ние реално нямаме никаква индентичност, като стил на игра. На терена цари един хаос и това е. Сега идва най-важното. Защо се пораждат съмнения за договорени срещи?! Значи или са договорени наистина или е играе по толкова смешен начин, че да ни кара това да си мислим. После привържениците. Болната тема. От ръководството ясно показват, че не желаят да се увеличаваме и направят нещо по този въпрос, даже напротив. Според мене, има нещо гнило в това ръководство. В отбора, трябва да стане ясно кой дава пари, да се намери ясен президент, с ясни амбиции. Мене не ме интересува, това турчин ли ще бъде, българин или китаец. Важното е да има и дава пари за повече от средата на "Б' група! После имам доста забележки към хората около президента, нарочно няма да ги назова, но те много точно знаят кои са. Не са един или двама, но има точно определен човек, който си играе много лоши игрички на гърба на отбора и не го прави за пръв път! Така, че според мене е време да станат ясни целите на отбора, кой кой е и да се спре веднъж за винаги със всякави игрички от страна на ръководството. Да спрем да си играем на дребно. Нека да започнем да правим наистина нещо значимо. Така ще затрие съвсем този свят отбор! Не може да играем за средата на "Б" група или да не изпаднем. Винаги трябва да гоним горно класиране и в скоро време да помослим за атака на "А" група и утвърждаване там. После купата на България, хайде тази година да не си сваляме гащите заради наема на стадиона! Нека винаги да излизаме за честта на отбора и името Академик!!! Молим Ви се. molba molba molba

Re: За амбициите на Академик

28 Сеп Нед 2008 17:31

Какви амбиции. Да му го на.... на това ръководството смешно. Никакви амбиции нямаме. Правим селекция без пари. Пак отнякъде и за без пари намерихме прилични футболисти. Трябвало да изчакаме за концесията, на стадиона, дрън дрън та пляс. На тях им се види, да дадат 100 лв. за фленелки за 10мата си привърженика, а ще ми ремонтират стадиона. Това са поредните лъжи. Red cart Те футболисти не искат да купят даже. Даде то като нямаме амбиции за нещо повече освен средата на таблицата и с тези ще се оправим. Аз бях много скептично настроен, как ще правим селекция без пари. Но някак си стана. Явно Войната е подбарал от плявата сеното и направи приличен отбор. Но въпроса е КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА СЕ БОРИМ ЗА НЕЩО ПОВЕЧЕ???? А това, че още не няма фен клуб, че не искат едно гостуване да организират за 10 човека някъде, говори още по красноречиво за качествата на това ръководство. Гледам някакви дядковци с огромно самочувствие са изпонасядали в "ложата". neodobrenie Абе хора ходете си гледайте старините и оставете на по-младите да си вършат работата. За кога ще крадете?? Живота си има край и не е вечен. В гроба ли ще си носите откраднатото??

Re: За амбициите на Академик

29 Сеп Пон 2008 11:16

Сьгласен сьм с теб.Нямаме амбиции за влизане в ''А'' група,но освен амбиции нямаме и футболисти.Взехме само свободни трансфери и един за 5 бона дето до видяхме колко струва срещу Ботев.Майната му на екипите и без тях ще викаме и викаме AКVEL .Да купят игра4и догодина,дори още зимата,за да се обиграят,та догодина Nмr№1 !!!

Re: За амбициите на Академик

30 Сеп Вто 2008 16:26

Братлета, само още 6-7 победи и ще сме се спасили и тази година от изпадане, а не да треперим, като миналата до края. uhahaha uhahaha uhahaha

Re: За амбициите на Академик

30 Сеп Вто 2008 16:35

SVETLOSINI BOGOVE написа:Братлета, само още 6-7 победи и ще сме се спасили и тази година от изпадане, а не да треперим, като миналата до края. uhahaha uhahaha uhahaha

А докога това ще ни бъде целта?! Кога ще започнем да гоним нещо повече освен оставане в групата или средата на таблицата?!

Re: За амбициите на Академик

30 Сеп Вто 2008 18:23

Абе по-добре да треперим до последно и да има интрига за нещоси отколкото да живуркаме безцелно в златна среда и да се чудим на коя страна да се огъзим.

Re: За амбициите на Академик

06 Дек Съб 2008 13:15

Най-добре да не се огъзваме на никого. [icon_exclaim.gif]

Re: За амбициите на Академик

09 Ное Пон 2009 20:39

Амбицийте на отбора са според мене да бъдем в първата половина на таблицата!Гледам мачовете откакто стана сливането с Вихър,за тези 3-4 сезона вече ясно се вижда,че нито ръководството иска да влезем в А група(липса на достатъчно финансови средства за визшия ешелон),нито футболистите искат да гонят А група(понеже знаят ,че ако влезем над 50% нема да останат в отбора)нито имаме лицензиран стадион за а група!!!
Това е жалката истина,колкото и песимистична да е тя [aq.gif]
Това че правим добър сезон за момента(особено преди последните загуби от Враца и Криводол) беше и заради много добрата програма(есенната само),а докато през пролетта като почне големото препускане и купуването на мачове от Банско и Вихрен ние едва ли ще спечелим повече от 15 точки през пролетта [icon_exclaim.gif]
Все пак в заключение ще кажа,че ще съм най щастливия фен на отбора ако ръководсвото и отбора ме опровергаят И УСПЕЯТ ДА ВЛЯЗАТ В А ГРУПА!!!!!
[akad10.gif] [a6am10.gif] [agt.gif] [agu.gif] [a055.gif] [a026.gif] [icon_eusa_clap.gif] [icon_lol.gif] [icon_eusa_clap.gif] [icon_biggrin.gif] [akad10.gif] [a6am10.gif]

Re: За амбициите на Академик

09 Ное Пон 2009 23:35

shoppyfine написа: Все пак в заключение ще кажа,че ще съм най щастливия фен на отбора ако ръководсвото и отбора ме опровергаят И УСПЕЯТ ДА ВЛЯЗАТ В А ГРУПА!!!!!


Тук братле НЕ СИ ПРАВ !!! Има НЯКОЛКО ФЕНА на отбора, КОИТО ПОДКРЕПЯТ АКАДЕМИК(СОФИЯ) ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ !!!
Те са били с този отбор и в радостни мигове и в нещастни моменти(когато отбора беше в "А" окръжна група), тъй че помисли пак !!! [993734.gif]
[akad10.gif] [a055.gif] [a6am10.gif] [a055.gif] [akad10.gif]

Re: За амбициите на Академик

17 Ное Вто 2009 23:43

SVETLOSINI BOGOVE написа:
shoppyfine написа: Все пак в заключение ще кажа,че ще съм най щастливия фен на отбора ако ръководсвото и отбора ме опровергаят И УСПЕЯТ ДА ВЛЯЗАТ В А ГРУПА!!!!!


Тук братле НЕ СИ ПРАВ !!! Има НЯКОЛКО ФЕНА на отбора, КОИТО ПОДКРЕПЯТ АКАДЕМИК(СОФИЯ) ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ !!!
Те са били с този отбор и в радостни мигове и в нещастни моменти(когато отбора беше в "А" окръжна група), тъй че помисли пак !!! [993734.gif]
[akad10.gif] [a055.gif] [a6am10.gif] [a055.gif] [akad10.gif]

Така исках да напиша,че ще съм един от най щастливите фенове на отбора ако ръководството и отбора ме опровергаят И УСПЕЯТ ДА ВЛЯЗАТ В А ГРУПА!!!!!
Аз се пак от 3 години идвам на мачовете и то понеже живея до самия стадион в Редута и за тези 3 години не се е дублирал нито 1 мач на Академик с Левски [akad10.gif] [a6am10.gif]