Защо искате да изгоните и малкото си привъженици ?!?

05 Окт Пон 2009 15:13

Поводът за написването на този материал е свързан с последните събития свързани с ПФК "Академик" София. По всичко личи, че ръководството, а вече дори и футболистите не желаят да има публика на стадиона и даже правят всичко възможно да я изгонят от там. В доказателство ще приложа някои примери.

По неясни причини ръководството не прави абсолютно нищо в полза за своите привъженици. Даже напротив. Част от това ръководство, в лицето на Вихър Данчев (директор на ДЮШ на ПФК "Академик" София), преди време си позволи да отправи обидни реплики към част от привържениците и си позволи да държи сметка за съдържанието на официалния фен сайт на ПФК "Академик" София. Друга част от ръкодството, в лицето на Атанас Иванов (и.д. председател на ПФК "Академик" София), също държеше сметка за публикациите в сайта, а на стадиона се правеше, че не познава никой от привържениците и ги подминаваше като пътни знаци.

За въпросният сайт, за който става дума, искам дебело да подчертая, че той се явява ОФИЦИАЛЕН ФЕН САЙТ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ПФК "Академик" София. Той е основан, финансиран и се поддържа само и единствено от феновете на ПФК "Академик" София. Така, че никой от ръководството няма право да предявява абсолютно никакви претенции към съдържанието в него. Този сайт съществува само и единствено благодарение на любовта на привъжениците към Академик София!

Отделно, вече 3-та година ръководството не желае да сформира официален фен клуб на привържениците на ПФК "Академик" София, след като обещаха да го сторят. Те дори поискаха парични средства от феновете, да заплатят те учредяването на този фен клуб. Тъй като и досега официален фен клуб все още няма, Ние привържениците на ПФК "Академик" София започнахме действия по учредяването на свой собствен фен клуб, разграничаващ се от ръководството на ПФК "Академик" София.

Но предела на всичко беше невъздържаната реакция на двама футболисти на ПФК "Академик" София в лицето на нападателите Николай Божов и Мирослав Будинов. Както вече знаете те потърсиха саморазправа с част от привъжениците на същия този отбор - ПФК "Академик" София. В същото това време цялото ръководство на ПФК "Академик" София стоеше безучастно и не предприе абсолютно никакви действия и постъпки за прекратяването на проблема. По този повод искам да спомена, че във всички наистина футболни държави като Англия, Италия, Испания, Германия и т.н. футболистите уважават безприкословно своите привъженици и се съобразяват с тях.

Всичко това може само и единствено да докаже, че явно нито ръководството, нито футболистите на ПФК "Академик" София не желаят на стадиона да присътват привъженици, които милеят за този отбор. Явно въпросните хора предпочитат да играят пред празни и пустеещи трибуни Това може да буди само недуомение, защото в крайна сметка какъв е този отбор без привърженици?!? Но явно въпросните господа желаят точно това.

Ние няма да водим война с никой, защото за нас футболът е игра, на която трябва да се забавляваме всички. И поради тази причина заявяваме, че Ние привъжениците на ПФК "Академик" София няма да търпим неуважително поведение към нас и временно преустановяваме подкрепата си за любимия отбор.

И ние привържениците на Академик София едно не може да разберем. С какво заслужихме това отношение ?!?
С това, че на всеки мач сме на стадина и като домакини и като гости?!
Може би за тази подкрепа:
БЛАГОДАРИМ ЗА УВАЖЕНИЕТО НА ФУТБОЛИСТИТЕ И РЪКОВОДСТВОТО КЪМ ВСИЧКО ТОВА! БЛАГОДАРИМ ОЩЕ И ЗА ТОВА, ЧЕ НА ВСЕКИ МАЧ ВИНАГИ ПЕЕМ ЗА ВАС И ПОЛУЧАВАМЕ ТОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС. ОЩЕ ВЕДНЪЖ – БЛАГОДАРИМ!!!

И последно искам да напомня на въпросните Господа, които направиха така, че да изгонят и малкото си, но верни привъженици. Господа, АКАДЕМИК ГО Е ИМАЛО И ВИНАГИ ЩЕ ГО ИМА!!!

АКАДЕМИК - ОТБОР ВЕЛИК!!!

Re: Защо искате да изгоните и малкото си привъженици ?!?

05 Окт Пон 2009 20:37

Хората от ръководството (с едно-две изключения) отдавна са се доказали като пълни лицемери и нещастници, не знам какво ги коментираме още. Лошото е, че утре пак ще се измазнят с нещо - я с нови фланелки, я с някоя биричка след мач - и пак ще се почне с едно сваляне на звезди, не е за разправяне... А трябва вече да ти е станало ясно, че с това ръководство с горублянски манталитет не можем да делим каквото и да било, нито пък ще имаме някакви успехи в Б група. Само хора като Сами Селимински ме карат да вярвам в противното (отвреме-навреме).

Относно футболистите. По принцип футболистите у нас са си лекета, но то си е част от футболната ни действителност. Но в крайна сметка с какво са ни длъжни футболистите, че не разбрах? Заплатите ли им плащаме, премиите ли? Въобще къде го намери това сравнение с Англия, Италия, Испания, Германия и т.н.?! Там, най-малкото, феновете са едно от основните пера в бюджета на съответния клуб - шефовете не могат да си позволят да са на нож с феновете, защото това е финансов кур в бюджета. А в България - какво? - феновете са само разходи и проблеми. Тъжно, но факт.

Иначе не знам защо изкарваш нещата така, че едва ли не самопожертвователно ходим по мачове и се дерем за отбора? Мисля си, че отиваме на стадиона, защото така ни харесва - да сме част от светлосинята магия, да тушираме напрежението от дългата седмица, да се почувстваме важни за 90-минути или просто да изпием биричка след мача и да се видим с приятели. Никой с нищо не ни е длъжен, както и ние на никого с нищо не сме длъжни. Нещата са прости - защо ги усложняваме с тези драми?

Сигурен съм, че момчетата са разбрали, че не са били прави и от следващия мач всичко ще е точно. Ама и вие ги разберете - ако сте играли футбол пред публика, сигурно ще знаете колко е изнервящо играта ти да не спори, а тези, които ти се водят свои и уж са там, за да те подкрепят, започнат да те обиждат и депресират допълнително...

[a6am10.gif]

Re: Защо искате да изгоните и малкото си привъженици ?!?

05 Окт Пон 2009 21:38

Аз не казвам, че някой на някого е длъжен. Просто искам поне малко уважение към нас. А за следващия мач поне аз ще присъствам на стадиона, но няма и звук да издам в покрепа на любимия Академик! При гол ще се радвам само и единствено вътрешно. Лично аз съм изключително обиден. Ние сме им направили сайт и форум, в които да се чува за тях, но явно не го оценяват. Поне да бяха се извинили след като излезнаха от стадиона. Но както и да е. Драмите вече свършиха вече с това. Мисля, че всичко вече се изказа. Всеки може сам да си направи сметка сам за себи си, кой прав и кой крив. Не искам да казвам, че ние сме света вода ненапита. Както казах и постъпката на част от агитката беше изключително грозна. Но съм убеден, че имаше друг начин да се изяснят нещата. Не точно този. Няма смисъл вече по 10 пъти да се повтарям. Затова по тази тема аз съм си направил необходимите изводите и вече е приключена!

Re: Защо искате да изгоните и малкото си привъженици ?!?

07 Окт Сря 2009 01:02

Ръководството трябва да "котка" и малкото си привърженици. Вместо това се получава точно обратното. За мен това е необяснимо. Не мога да разбера това отношение. [icon_scratch.png] Инак наистина никой не е длъжен на никого. Но просто трябва да има един двустранен процес. Този процес определено липсва, защото явно на ръководството му е все едно дали има привърженици или не. Което е много жалко и необяснимо.