Размисли и страсти преди новия сезон 2009/10

23 Юли Чет 2009 00:18

Ако приемем, че Стойчо Младенов със сигурност напуска, а Боби Дичев и Вергилов със сигурност подписват, плюс няколкото перспективни, млади момчета, смятам, че горе-долу връзваме селекцията за новия сезон. Както изказах опасения и в предишни мнения, в средата зейва дупка, но в крайна сметка при малко повече импровизация тя може да бъде запълнена и без привличането на опитен плеймейкър. Например, един Ники Божов може да бъде изтеглен малко по-назад - той е отличен футболист, който добре пази топката и умее да разпределя пасове - ще си пасне отлично в ролята на атакуващ полузащитник. За жалост, малко си пада егоистче, но може да превъзмогне тази своя голяма слабост в името на отбора.

За треньорското ръковоство - да не правим драма от липсата на утвърден старши треньор. Дуетът Краси Борисов - Селимински може и да се окаже силен ход. Със сигурност по-удачен избор от назначаването на един Богдан Котев, който за мен лично може да е добър технически директор, но е слаб треньор. Пък и останах с горчивото усещане, че през миналия сезон плетеше интриги зад гърба на Войнов, а определено такива деструктивни елементи не ни трябват в отбора.

В крайна сметка съм оптимист, че няма да се замесим сериозно в борбата за оцеляване, ами имаме аргументите и достойнствата да се утвърдим в златната среда, в добра изходна позиция и за атакуване на по-челни позиции.

[akad10.gif]

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

23 Юли Чет 2009 00:28

Красимир Борисов има лиценз Про:
http://bfcs.bg/UEFA-PRO/

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

23 Юли Чет 2009 00:34

Akademisk написа:Ако приемем, че Стойчо Младенов със сигурност напуска, а Боби Дичев и Вергилов със сигурност подписват, плюс няколкото перспективни, млади момчета, смятам, че горе-долу връзваме селекцията за новия сезон. Както изказах опасения и в предишни мнения, в средата зейва дупка, но в крайна сметка при малко повече импровизация тя може да бъде запълнена и без привличането на опитен плеймейкър. Например, един Ники Божов може да бъде изтеглен малко по-назад - той е отличен футболист, който добре пази топката и умее да разпределя пасове - ще си пасне отлично в ролята на атакуващ полузащитник. За жалост, малко си пада егоистче, но може да превъзмогне тази своя голяма слабост в името на отбора.


Аз лично много се надявам и двамата да останат със сигурност в отбора. За съжаление все още това не е ясно. Ако подпишат отбора в защита ще се подсили доста и в нападение също ще сме на ниво. Дори си мисля, че с привличането на Антон Вергилов и Боби Дичев става даже по-силни от миналия сезон. Като се има в предвид, че взимаме добър десен защитник в лицето на Иван Василев и там оправяме голям проблем. В ляво Тони Радулов свикна вече да играе на ниво.
Колкото до полузащитата. Според треньорското ръководството може и без да се приспособяват други играчи на този пост. За заместник на Стойчно Младенов е гласен Боби Тонев, който е почти на 100% сигурен, че ще подпише с нас. Другият, който евентуално гласят за там е Георги Ковачев. И той бил добър. Така, че тази дупка май ще запълним.

Akademisk написа:За треньорското ръковоство - да не правим драма от липсата на утвърден старши треньор. Дуетът Краси Борисов - Селимински може и да се окаже силен ход. Със сигурност по-удачен избор от назначаването на един Богдан Котев, който за мен лично може да е добър технически директор, но е слаб треньор. Пък и останах с горчивото усещане, че през миналия сезон плетеше интриги зад гърба на Войнов, а определено такива деструктивни елементи не ни трябват в отбора.

Аз също съм оптимист за този дует. Обстановката след напускането на Богдан Котев е била много спокойна и момчета са били супер амбицирани да се докажат. [a040.gif] А дали Котев е плел интриги или не, аз лично не мога да кажа със сигурност. Но само фактът, че сега нещата са доста по-спокойни, навява точно такива мисли, които имаш и ти.

Akademisk написа:В крайна сметка съм оптимист, че няма да се замесим сериозно в борбата за оцеляване, ами имаме аргументите и достойнствата да се утвърдим в златната среда, в добра изходна позиция и за атакуване на по-челни позиции. [akad10.gif]

Според мен сме задължение да се борим за 4-6 място, пък каквото стане. Но по-високо класиране от златната среда е напълно реално. Миналата година се видя, че когато обстановката е нормална и момчетата играят спокойно, отбора върви напред. Този сезон имаме почти същия отбор с някои изключения. Качеството на отбора като цяло мисля, че се е запазило или ако не е станало по-силно, поне не е спаднало. Така че защо да не гоним 4-6 място!? [akad10.gif] [akad10.gif] [akad10.gif]

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

23 Юли Чет 2009 01:09

dibo написа:Красимир Борисов има лиценз Про:
http://bfcs.bg/UEFA-PRO/

По всичко личи, че той официално ще се води старши треньор. Но реално ще бъдат тандем със Сами. Само остава да се намери някой администратор и евентуално треньор на вратарите.

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

23 Юли Чет 2009 01:26

Аз съм оптимист за предстоящия сезон. Вижте всъщност кои футболисти си тръгнаха и кои идват. Краси Гьорев - добър вратар, но за резерва. Със много съмнения именно около него за "проспиване" на някои ситуации. Любомир Божанков - нищо особено. Коцето Пилитов - този сезон беше бледо копие на предишния. Тодор Димиров - дръвче. Гледам, че доста хора страдат по Стойчо. Хайде избройте ми 5 мача, които той да е изиграл на ниво. Не казвам, че няма качества. Напротив, може би е един от най-добрите играчи на Академик. Но КПДто му не е беше кой знае колко голямо. Негов заместник със сигурност ако се поразтърсим ще намерим. И ако не иска да играе при нас, най-добре наистина да си отиде, защото инак играта му съвсем ще спадне. Не познавам нито едно от новите попълнения с изключение на Вергилов и Дичев. Ако успеем и двамата да ги ипривлечем, ще е доста добре. За Котев. Този човек никога не ми харесвал. Първо защото злословеше доста зад гърба на Войнов и определено плетеше доста интриги. Той сам си навреди и се разкри. Той постоянно омаловажаваше качествата и на Венци Арсов и на Войнов. А къде са те, къде е той??? Кой всъщност е Богдан Котев? Аз не помня да бил някъде старши треньор. Или ако е бил, то не се запомнил. Докато за Венци Арсов, особено за Войнов всеки е чувал. Не се очудвам, че сега обстановката се е норамализирала. Котев беше амбициран човек, но май амбициите му бяха в повече. Човекът ако чете, да не си помисли, че имам нещо лично към него. Не, нямам. Но просто много неща се чуваха и много започнаха да се потвърждават. Както и да е за него. Жив и здрав да е човекът и ако наистина е добър специалист, ще се докаже някъде другаде. Да се върнем на Академик. В крайна сметка може да се обобщи, че напускащите ни футболисти са "изпята песен", а ако тези които идват са поне малко по-добри от отиващите си, значи може да погледнем малко по-нагоре в таблицата. Но за 4-6 място не вярвам. Максимума според мен ще ни бъде 6 място. Но пък не съм видял отбора в игра и не знам. Може да ни изненат приятно. А дано. [akad10.gif]

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

23 Юли Чет 2009 01:58

За Стойчо напълно съм съгласен. Определено добър футболист е, но в повечето случаи се лигави и не играе успешно. Аз много се надявам на този прословут Боби Тонев да го замести. Както казах по-горе освен Боби Тонев и други футболисти от новите се пробват на този пост. Селекцията определено може да се окаже доста прилична. Аз лично вярвам на Сами и на Краси Борисов. Краси Борисов също е добър специалист. Аз го помня от времето, когато беше помощник треньор на Димитър Пенев от знаменитото лято на САЩ 1994г. Дори и само този факт, говори доста за качествата му. Освен това разбрах, че той е довел доста от футболистите на проби. Със сигурност знам, че именно той е довел Боби Дичев и Антон Вергилов. Така, че явно има набито око. Сами си е амбициран и изпълнителен треньор, за който нито веднъж не съм чувал да прави някакви интриги или да се бута някъде. Дано този тандем бъде успешен. Само ме е яд, че всички тези интриги изгониха Войнов и дори и здравето му разрушиха. Ако той беше начело и този сезон, нещата щяха да са още по-добре. Но ако нямаше интриги! Както и да е. Войнов си отиде, Котев също. Сега се нядяваме Краси Борисов и Сами да направят наистина един боеспособен отбор, който да излиза всеки мач за победа! [akad10.gif] [a6am10.gif] [agt.gif] Както казах нужно ни е само един админстратор и евентуално треньор на вратарите. Администратор лесно ще се намери. По принцип може да изкараме и без треньор на вратарите. На мен този по-компактен вариант много повече ми харесва. Трябва да е ясно кой команда кораба. Не всеки с отделно мнение и накрая става като приказката за рибата, рака и щуката. Ако се запази сегашното статукво. Имаме 2ма старши треньори, които работят в тандем (с евентуално един треньор на вратарите). Един администратор и това е. Повече не ни е нужно! Не сме чак такъв отбор за 100 треньори и ръководители. То дори и наистина големите отбори не могат да се "похвалят" с толкова много ръководители, колкото бяхме миналия сезон. И от толкова много "мислители" наистина накрая се получи точно като приказката за рибата, рака и щуката.

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

23 Юли Чет 2009 10:51

Не съм гледал отбора и не мога да кажа със сигурност как ще играем. Но си мисля, че като качество няма да има коренна промяна, както в играта, така и в класирането ни. Между другото тук е мястото да спомена и възмущението си от фактът, че до началото на шампионата няма да изиграем нито една контролна среща на софийска земя и няма как да се запознаем с игровия облик на отбора преди шампионата. Вярно е, че публиката на Академик е малко, но независимо от това поне една контролка трябваше да направят в София, за да се запознаем и ние със състава. Това да бъде нещо като представяне на отбора. Почти всички отбори си имат подобно представяне, само ние си нямаме. [icon_redface.gif]

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

23 Юли Чет 2009 12:52

Стойчо и аз никога не съм го харесвал, но каквото и да си говорим, беше се обиграл на своя пост. Докато един Боби Тонев, който толкова много хвалите, магьосник да е, трябва да мине време докато се сработи в небесносинята машина.
За контролите в София - откак се помня почти няма такива. Тук-там ако гостуваме на някой от столичните отбори. Ако имахме собствена база, може би нещата щяха да са малко по-различни.

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

29 Юли Сря 2009 02:07

Akademisk написа:Ако имахме собствена база, може би нещата щяха да са малко по-различни.

То ние си имаме такава, но никой не иска да се бръкне малко надълбоко и да я поддържа.

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

29 Юли Сря 2009 12:42

Спорно е доколко базата ни е "собствена". Откак се помня плащаме наем за ползването й. Бахти и собствената база в такъв случай. [icon_confused.gif]

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

29 Юли Сря 2009 13:08

Според мен ако наистина се намери човек, който иска да я поддържа и развива, повече няма да плащане никакъв наем и ще си стане отново наша собствена!!!

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

18 Авг Вто 2009 10:53

Като гледам как тръгва настоящия сезон, май няма да е кой знае колко по-различен от предходните. [icon_evil.gif]

Re: Размисли и страсти преди новия сезон

04 Юни Пет 2010 23:32

Hammer Fall написа:Като гледам как тръгва настоящия сезон, май няма да е кой знае колко по-различен от предходните. [icon_evil.gif]

По-различен беше. [icon_biggrin.gif]