Ще го бъде ли АКАДЕМИК?!

22 Дек Чет 2011 12:40

Отборът изпраща една от най-тежките си години и за съжаление е с неясно бъдеще за следващите.

Дни преди Коледа малкото, но верни привърженици на Академик се питат какво става с любимия им тим. Вместо да се говори за подготовка, селекция и подобни, нормални за футболните отбори неща, неяснотата пред „студентите” за съжаление е пълна.

Дори не е публична тайна е, че славният навремето отбор на Академик в момента изпитва сериозни затруднения с издръжката си. Есенният дял приключи, а поне на екипът на Официалния фен сайт не е ясно какво ще следва по-нататък. Ще има ли подготовка, къде ще се проведе, ще има ли някаква селекция, каква? Изобщо ще започнем ли пролетния дял на шампионата.

За всички привърженици на Академик датата 23 май 2010г. ще остане завинаги в съзнанието. Тогава в Стара Загора след знаменит бараж срещу Несебър „студентите” след 19г. пауза и изгнание в долните дивизии, отново придобиха право да участват в „А” група.

Всички си мислихме, че това е едно ново начало, възродяващо славния някога Академик. Да, ама не. Въпреки, че „студентите” се представиха достойно, само след една година отново се озоваха в „Б” група.

Но не това бе най-страшното. Знаменитата дата 23 май 2010г. вместо да бъде преломна в положителен смисъл, тя сякаш беляза началото на края на Академик.
До тази дата за Академик проблеми от финансово естество просто не съществуваха. До този момент не се чуваше за забавяне на заплати и премии. Да, нямаше гръмка селекция, повечето трансфери (даже всичките) се правиха със свободни агенти. Но въпреки всичко „студентите” си заслужиха по честен и достоен начин промоцията в „А” група..

След този исторически успех започнаха проблемите. След края на миналогодишния есенен дял в „А” група (Академик завърши 12-ти) започнаха да се чуват обезпокоителни новини от лагера на Академик. И всички те бяха свързани все от финансови естество. Дори имаше опасения дали „студентите” ще започнат изобщо пролетния дял на шампионата. Но в крайна сметка пролетта в „А” група започна с Академик, но проблемите не свършиха. Така и лека полека започна и тоталният срив в класирането. От 12-ти с 12 точки в края на есенния дял, „студентите” загубиха 8 поредни срещи и завършиха на предпоследно място с 20точки в края на сезона и логично изпаднаха.


Лятото също бе съпроводено от продължаващите проблеми. Дори бе заплашен и да не получи лиценз за професионалния футбол. В крайна сметка усилията на ръководството се увенчаха с успех и отборът стартира сезонът в Западната „Б” група. Но липсата на средства принудиха Академик да се побратими с ЦСКА, откъдето взе куп юноши за обиграване.

Противно на очакванията на критиците Академик стартира повече от отлично и след 5-тия кръг заемаше лидерските позиции в Западната „Б” група.
Но след това последва отново срив и след няколко поредни загуби се озова в дъното на класирането. В краят на есенния дял „студентите” се по съвзеха малко и в крайна сметка завършиха на 8-мо място. Но точно това място се оказа, че след предстоящото обединяване на „Б” групите, ще бъде и то изпадащо.
Така всеки привърженик на Академик започна да се пита как любимият му отбор ще избегне отпадането в аматьорските групи. Но за съжаление трудно ще получи отговор на този въпрос.
И медиите спряха да пишат за Академик. И екипът на Официалния фен сайт вече не получава никаква информация от ръководството. А и сякаш и самото ръководство не е съвсем наясно какво ще следва по-нататък.

Вместо да се вълнуваме от това кои футболисти ще гастролират в Академик и кои ще са съперниците ни в контролните срещи, ние се питаме дали изобщо ще ни има на футболната карта. И ако все пак Академик започне пролетния дял на шампионата, с какви футболни аргументи ще се бори за мястото си в „Б” група?!

Все пак има и радостна новина. Съвсем скоро ще бъде напълно реконструиран и дома на Академик. Но да не се окаже, че след дълго лутане по чужди стадиони, в крайна сметка стадион „Академик” ще бъде готов да посрещне отново футболния тим на Академик, но дали такъв тогава ще съществува изобщо?! И да не се окаже, че стадион най-сетне ще има, но отбор не?!

За съжаление отново пред измъчените студентски души остава надеждата и вярата някакво чудо да се случи и дядо Коледа да донесе хубав подарък и за нашия любим отбор АКАДЕМИК! Дай Боже ...

Ще го бъде ли АКАДЕМИК?!

14 Мар Сря 2018 21:03

Какво мислите за отбора към днешна дата
Полиетиленови шахти,имплантология,модулни кухни,mens wedding shoes

Ще го бъде ли АКАДЕМИК?!

17 Мар Съб 2018 22:17

Все още подкрепям отбора! [akad10.gif]
латексови бои,Chi,шпакловка,трибулус

Ще го бъде ли АКАДЕМИК?!

13 Ное Вто 2018 17:01

Никога няма да спра да съм фен!!!!
алуминиева дограма,радиочестотен лифтинг,поли символи на красотата,прясна паста

Ще го бъде ли АКАДЕМИК?!

17 Дек Пон 2018 13:00

И аз също!!! [a6am10.gif]
фасадни бои,
вход мениджър,цветни лакове за дърво,вход мениджър

Ще го бъде ли АКАДЕМИК?!

15 Яну Вто 2019 23:49

Щом феновте са живи, Академик ще го бъде!
градински мебели цени

Ще го бъде ли АКАДЕМИК?!

18 Юни Вто 2019 11:42

optimeon написа:Щом феновте са живи, Академик ще го бъде!
градински мебели цени

Да, така е, въпреки че едвам се навивам да отида поне на един мача на полусезон.