Стадион "Академик"

02 Юли Сря 2008 01:54

Това е информация от по миналия сезон за Вихър:
1 тревно игрище, 2 изкуствени игрища (1 ново от 2005г. – проект на УЕФА), кабинет на треньорите, 4 (нови) съблекални, 1 кафе-клуб.

Просто за информация ;)

Re: Стадион "Академик"

02 Юли Сря 2008 01:55

dibo написа:Това е информация от по миналия сезон за Вихър:
1 тревно игрище, 2 изкуствени игрища (1 ново от 2005г. – проект на УЕФА), кабинет на треньорите, 4 (нови) съблекални, 1 кафе-клуб.

Просто за информация ;)

И още малко информация за стадиона:
В комплекса също са разположени 4 зали за фехтовка, карате, тае бо, бокс, джудо, айкидо, каланетика, спортни танци, аеробика и др. В стадиона се помещава и голяма фитнес зала със сауна, солариум и тангентор. На територията на стадиона са разположени също и 2 спортни магазина.

Re: Стадион "Академик"

02 Юли Сря 2008 01:55

Още малко информация (макар и стара) за базите:

На 14 май 2007 г. сливането между „Вихър“ (Горубляне) и „Академик“ (София) бе официално потвърдено. Като собственик на „Вихър“ Манол Велев автоматично бе избран и за председател на ПФК „Академик 1947“ на извънредно общо събрание. През сезон 2007-2008 „Академик“ (София) ще заеме мястото на „Вихър“ в Западната Б група, а „Вихър“ е пререгистриран и играе в Столичната регионална група.

Манол Велев назначава за председател на клуба дясната си ръка Ваньо Найденов, който в същото време е шеф на дирекция „Държавна собственост“ в ДАМС. Така според служители в ДАМС съпругът на шефката им Весела Лечева е сложил ръка на базите на „Академик“, докато Прамод Митал, Тодор Батков и Николай Гигов все още се надяват да вземат на концесия стадионите си.

След обединението на „Вихър“ и „Академик“ Ваньо Найденов излиза от управата на футболния клуб и оглавява Обединен спортен клуб „Академик“-София.

Дясната ръка на Манол Велев напуска и ДАМС на 6 август тази година, месец след покушението му и се отдава изцяло на бизнеса си и работата в „Академик“. „Напуснах заради нищо правенето в държавната администрация. Бях в ДАМС 1 година и 7 месеца и през цялото това време се борех за финансирането на 36 спортни обекта. Опитвах се да направя така, че материалната спортна база да се ползва поне 10 години от търговските дружества. Казах на г-жа Лечева, че тази енергия ще я вкарам в „Академик“. Едва в деня на напускането ми се финансираха тези 36 обекта, така че си тръгнах удовлетворен”, обясни пред „Класа“ мотивите за напускането си Найденов.

Той категорично отрече версията, че Манол Велев е взел имотите на студентския клуб. Въпреки че официално стадионът, общежитията и базите се водят към „Академик“, реално те са собственост на Министерството на образованието чрез две еднолични АД-та със 100% принципал министърът на образованието Даниел Вълчев. Двадесет и двата спортни клуба, влизащи в състава да „Академик“-София плащат на Министерството прогресивно увеличаващ се наем за тази база, който в момента е 900 лв. на месец.

Футболният клуб обаче плаща към 3000 лв. за възможността да играе на собствения си стадион домакински мачове.

http://www.class.bg/view.php?id=1405

Re: Стадион "Академик"

03 Юли Чет 2008 20:44

1 кафе-клуб.
Къде без кафето бе uhahaha което ме подсеща ТОНИ ЗАСАДИ ЛИ ДРЪВЧЕТО БЕ u ha ha ha

Re: Стадион "Академик"

03 Юли Чет 2008 20:51

botsev написа:ТОНИ ЗАСАДИ ЛИ ДРЪВЧЕТО БЕ u ha ha ha


За това си трябва отделна тема бе uhahaha
Аз очаквам това мероприятие да се осъществи в ранна есен и да бъде отразено в сайта с текст и снимки. suuuper

Re: Стадион "Академик"

05 Авг Вто 2008 00:31

Да го д.хат тия от кафето и управата на стадиона. Red cart

Re: Стадион "Академик"

11 Сеп Чет 2008 12:01

Тоя стадион още ли е здрав бе

Re: Стадион "Академик"

11 Сеп Чет 2008 13:18

Septemvri(MANGAL)Fen написа:Тоя стадион още ли е здрав бе

За разлика от вашата джунга, нашия стадион си ни е ОК. Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha А тебе много лесно те разбрах, кой си, защото вярно си един единствен такъв "фен" на Красно полянското ти отборче. Ходи се занимавай с новите ви съпернци, като грандовете Спартак (Младост), Железница, Драгалевци. Пожелавам ви успешна борба за оцеляване в Окръжната група. Но пък не се претиснявай и да останете на последно място, няма страшно, по-надолу няма накъде. u ha ha ha u ha ha ha u ha ha ha

Re: Стадион "Академик"

28 Сеп Нед 2008 17:21

Septemvri(MANGAL)Fen написа:Тоя стадион още ли е здрав бе

Абе от тоя септемврийски ма.... няма оттърване бе. Mmm Тоя явно има доста свободно време за убиване и постоянно пробва да се регистрира при нас. То друго не му остана в живота освен това. Септември умре. uhahaha uhahaha uhahaha

Re: Стадион "Академик"

27 Дек Съб 2008 15:58

Стадиона си е супер. Ако му направят малък ремонт ще е просто върхът. То не му трябва много. Най-важното е да направят козирката, че незнам кога ще ни падне на главата. Дано да е здрава де. Седалки да сложат (светло-сини) разбира се. И да направят едно типично клубно кафененце, където да можем да се събираме преди и след мачовете. На това което е сега трябва незабавна смяна на собствениците и работния му персонал. Тревицата си е супер. Така че няма кой знае колко много работа по стадиона.

Re: Стадион "Академик"

01 Яну Чет 2009 09:12

Akademik fen написа:Стадиона си е супер. Ако му направят малък ремонт ще е просто върхът. То не му трябва много. Най-важното е да направят козирката, че незнам кога ще ни падне на главата. Дано да е здрава де. Седалки да сложат (светло-сини) разбира се. И да направят едно типично клубно кафененце, където да можем да се събираме преди и след мачовете. На това което е сега трябва незабавна смяна на собствениците и работния му персонал. Тревицата си е супер. Така че няма кой знае колко много работа по стадиона.

И мажоретки трябва да има. 18 - 19 годишни. И много отзивчиви ама много много, абе отвсякъде отзивчиви [ag.gif] [ag.gif] [ag.gif]

Re: Стадион "Академик"

31 Яну Съб 2009 02:28

Поздрав за сички фенове http://www.vbox7.com/play:304ee849 [akad10.gif] [thumbup.gif]

Re: Стадион "Академик"

03 Ное Вто 2009 01:30

Нейков откри новата зала на стадион "Академик"

Министърът на физическото възпитание и спорта доцент Свилен Нейков откри официално реновираната спортна зала на стадион "Академик".

На церемонията присъстваха още шефът на спортния комплекс Стоян Ташев и изпълнителният директор на Академика 2000 Петя Божикова.

Съоръжението отговаря на съвременните изисквания на спорта. То ще се използва както от студентите, така и от спортните клубове в свободните от графика часове.

"Реконструкцията на залата е изцяло заслуга на управителя на спортния комплекс Стоян Ташев. За модернизацията са вложени държавни средства и пари от собствените приходи на комплекса. Остава само да бъдат сменени кошовете за баскетбол", заяви министър Нейков.

В края на месеца - 26-и октомври от 18.00 часа, ще бъдат наградени десетте най-добри спортисти-студенти за 2009-а година.

http://www.sportal.bg/news.php?id=203399

Re: Стадион "Академик"

03 Ное Вто 2009 01:32

Базите на Академик - държавна собственост: http://www.sportal.bg/video.php?video_id=17805

Re: Стадион "Академик"

17 Ное Вто 2009 05:07

Министър Нейков откри реновираната зала на стадион "Академик" (видео): http://www.sportal.bg/video.php?video_id=18491